Middelalderkor

Desværre fungerer koret ikke længere. Så siden kan ses som et tilbageblik.

Middelalderkoret Cecilie et Blasius
Til daglig er de dyrlæge, pensionist, elektriker, lærer, sekretær, efterlønner… Hver torsdag aften deler de en fælles passion for middelalderlig musik i musiklokalet på Østervangskolen i Hadsten. Her øver nemlig koret Cecilie et Blasius, som har specialiseret sig i at synge gregoriansk sang og flerstemmige middelalder- og renæssancemotetter.


Korets navn er opkaldt efter to helgener, nemlig Sct. Cecilie, som var skytshelgen for musikere og Sct. Blasius, der havde helbredende evner, især imod halsonder.

Koret er en del af foreningen Favrskov Middelalder, der i en årrække har afholdt taffel på Ulstrup Slot, hvor koret selvfølgelig også har deltaget.
Endvidere har koret sunget på diverse middelaldermarkeder, bl.a. Horsens og Kalø samt i lokale kirker i Favrskov og omegn.Koncerterne har ofte været suppleret med servering af middelaldermad.

Koret har spændende koncerter på programmet i 2014, der skal øves både til koncert i Ringsted kirke og Vejerslev kirke i august, hvor koret skal optræde  – selvfølgelig iklædt middelalderens klædedragt.

Bassanger søges
Koret har en rigtig god bassanger, men at han desværre er alene om jobbet, så… hvis der skulle være en bassanger, som har mod på middelaldertoner, vil vedkommende være meget velkommen – men andre sangere er selvfølgelig også velkomne.

Interesserede kan henvende sig til korleder Dorthe Nyrup, koret@favrskovmiddelalder.dk eller tlf. 29211918.

Se også Cecilie et Blasius på Facebook


Her billeder fra den middelalderlige gudtjeneste i kirken i Vejerslev den 25. august 2013. Kirken var smukkere end nogensinde, korets sang fremragende og præstens tale bandt bånd til en svunden tid.