MedlemmerneHvem er vi?

Favrskov Middelalderforening bestod oprindeligt af tre lokale middelalderfolk, som mødtes ved Middelalderdagen på Hinnerup Bibliotek i 2006. Her blev idéen om at introducerer middelalderen i Favrskov født og det resulterede i det første Favrskov Middelaldermarked i 2007 i Sløjfen, Hadsten.

I 2008 arrangerede foreningen Allehelgensdag på Ulstrup Slot. Ca. 500 børn og voksne oplevede middelalderens historier og de kristne helgener. Ca. 60 middelalderaktører fra hele landet deltog. Fra 2009 til 2012 arrangerede foreningen et årligt Middelaldertaffel på Ulstrup Slot.

Derudover har medlemmer af Favrskov Middelalder startet deres eget middelalderkor Cecilie et Blasius. Koret er desværre nedlagt. Foreningen er på ca. 12 medlemmer.

Foreningens formål:
"Foreningens formål er at gennemføre arrangementer i Favrskov Kommune, der tager udgangspunkt i formidlingen af historien. Foreningen afholder kulturelle arrangementer, der henvender sig til borgere i Favrskov og omegn og som skal give en større bevidsthed om historiske perioder og temaer".
Foreningen består af:

Karin Wraa, sekretær og håndværker
Else Marie Pedersen,  hattemagerske og brodøse

Kristian Vestergaard, kasserer


Michael Jørgensen, Kiøgemester og formand

Susanne Østergaard, suppleant og håndværker


 
Dorthe Nyrup
Tidligere kordirigent.

Niels Wraa - snedkerCarsten og Jane Benn
Fyrmester og ostekone.