Medlemmerne

Hvem er vi?

Favrskov Middelalderforening bestod oprindeligt af tre lokale middelalderfolk, som mødtes ved Middelalderdagen på Hinnerup Bibliotek i 2006. Her blev idéen om at introducerer middelalderen i Favrskov født og det resulterede i det første Favrskov Middelaldermarked i 2007 i Sløjfen, Hadsten.

I 2008 arrangerede foreningen Allehelgensdag på Ulstrup Slot. Ca. 500 børn og voksne oplevede middelalderens historier og de kristne helgener. Ca. 60 middelalderaktører fra hele landet deltog. Fra 2009 til 2012 arrangerede foreningen et årligt Middelaldertaffel på Ulstrup Slot.

Derudover har medlemmer af Favrskov Middelalder startet deres eget middelalderkor Cecilie et Blasius. Foreningen er på ca. 20 medlemmer + støttemedlemmer.

Foreningens formål:
"Foreningens formål er at gennemføre arrangementer i Favrskov Kommune, der tager udgangspunkt i formidlingen af historien. Foreningen afholder kulturelle arrangementer, der henvender sig primært til borgere i Favrskov og omegn og som skal give en større bevidsthed om historiske perioder og temaer".
Foreningen består af:

Karin Wraa, sekretær og håndværker
Marianne Nyrup


Dorthe Nyrup, tidligere korleder

Ejner Nyrup, lædersmed

Else Marie Pedersen,  hattemagerske og brodøse

Kristian Vestergaard, kasserer


Michael Jørgensen, Kiøgemester og formand

Susanne Østergaard, suppleant og håndværker


Niels Wraa, håndværker

Flere medlemmer . Foto kommer senere.
Mette V. Nielsen
Carsten og Jane Benn